Evdoxia Hotel, Ikaria
About Ikaria

About Ikaria

Click here for English

Εν συντομία

Η Ικαρία είναι ένα από τα μεσαία νησιά του βορείου Αιγαίου, 255.303 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 164 χιλιόμετρα ακτογραμμής και πληθυσμό 8.312 κατοίκους. Η τοπογραφία είναι μια αντίθεση ανάμεσα σε κατάφυτες πλαγιές και άγονους απότομους βράχους. Το νησί στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ορεινό. Διασχίζεται από την οροσειρά Aetheras, της οποίας η υψηλότερη κορυφή είναι 1.037 μέτρα. Τα περισσότερα χωριά της είναι φωλιασμένα σε πεδιάδες κοντά στην ακτή, με μερικά στα βουνά. Η Ικαρία έχει παράδοση στην παραγωγή δυνατού κόκκινου κρασιού. Πολλά σημεία του νησιού, ιδιαίτερα οι χαράδρες, καλύπτονται από θαμνους, κάνοντας το τοπίο καταπράσινο. Εκτός από οικόσιτα είδη όπως οι κατσίκες, υπάρχουν πολλά μικρά άγρια ​​ζώα, όπως Martens, ενυδρίδες, αράχνες που πηδούν και πράσινες κουκούλες. Η Ικαρία παρουσιάζει ένα τυπικό μεσογειακό κλίμα.

Lifestyle & Γαστρονομία

Σήμερα, οι Ικαριώτες είναι σχεδόν εντελώς απαλλαγμένοι από άνοια και μερικές από τις χρόνιες ασθένειες που μαστίζουν τους Αμερικανούς. Ένας στους τρεις φτάνει στα 90 του. Ένας συνδυασμός παραγόντων το εξηγεί, όπως η γεωγραφία, ο πολιτισμός, η διατροφή, ο τρόπος ζωής και οι προοπτικές. Απολαμβάνουν δυνατό κόκκινο κρασί, παιχνίδια ντόμινο αργά το βράδυ και χαλαρούς ρυθμούς ζωής που αγνοούν τα ρολόγια. Ο καθαρός αέρας, το ζεστό αεράκι και το απόκρημνο έδαφος τους τραβούν έξω σε έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Οι Ικαριώτες έχουν πλέξει τη συνταγή της μακροζωίας στην κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους. Ακολουθήστε αυτές τις κοινές πρακτικές για να καλλιεργήσετε τον δικό σας αιωνόβιο τρόπο ζωής.

Οι Ικαριώτες επωφελούνται από έναν υπαίθριο τρόπο ζωής σε αρμονία με τη φύση, μια φυτική διατροφή πλούσια σε άγρια ​​βότανα, λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο και φυσικό κρασί, έλλειψη άγχους και στενές κοινότητες. Οι σημερινοί αιωνόβιοι είχαν σκληρή, αυτάρκη ζωή, δουλεύοντας στα χωράφια και περιποιώντας αμπέλια και ελαιώνες, συχνά χωρίς δρόμους, τηλέφωνα ή περίπλοκα φαγητά. Εν ολίγοις, το αντίθετο από αυτό που ο δυτικός κόσμος αντιλαμβάνεται ως πρόοδο.

Πανηγύριa

Η Ικαρία είναι διάσημη σε όλη την Ελλάδα για τα «Παναγύρια», παραδοσιακά πανηγύρια που γιορτάζουν τα ονόματα των Αγίων και άλλες θρησκευτικές γιορτές. Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ικαρία κατά τη θερινή περίοδο, φροντίστε να κάνετε κράτηση έγκαιρα. Ο κόσμος έρχεται στην Ικαρία από πολύ μακριά για να πάρει μέρος στις γιορτές και να παραβρεθεί σε γλέντι με χιλιάδες κόσμο. Μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να διασκεδάσετε με τους Ικαριώτες μέσα στο χωριό, το παραδοσιακό φαγητό, τη ζωντανή μουσική, τον ασταμάτητο χορό και το άφθονο νόστιμο ικαριώτικο κρασί. Τα Παναγύρια ξεκινούν συνήθως νωρίς το απόγευμα και συνεχίζονται μέχρι το επόμενο πρωί!

Ikarian Dance

About Ikaria In Greek. | About Ikaria in English | More Ikarian Business